Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че настоящата президентска администрация на Джо Байдън трябва да покаже сила в ситуацията около Украйна. Това заяви той във вторник в ефира на телевизия Newsmax.

"Трябва да покажем сила", каза Тръмп, отговаряйки на въпроса на водещия какво би посъветвал Байдън в ситуацията с Украйна.

Тръмп каза, че би искал да види стенограмата на телефонния разговор между настоящия собственик на Белия дом Джо Байдън и президента на Украйна Владимир Зеленски, който се проведе на 27 януари. 

Джонсън: Руската инвазия в Украйна би била катастрофа

Джонсън: Руската инвазия в Украйна би била катастрофа

Великобритания готви отговор на агресията

В същото време бившият американски лидер изрази мнение, че при него подобно развитие на събитията "би било немислимо". "Това просто нямаше да се случи", каза той.

В същото време републиканецът отново се нахвърли срещу Байдън, заявявайки, че Съединените щати са "загубили уважение" при неговия мандат. "Те уважаваха страната ни и, честно казано, преди година уважаваха нашия лидер", заяви Тръмп своята гледна точка, без да обяснява чие уважение са загубили американците при сегашната администрация.