Кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп обвини демократите във фабрикуването на фалшиви социологически допитвания, които го представят като губещ изборите, като целта била да бъдат обезкуражени привържениците на републиканците да гласуват за кандидата на партията, пише "Политико".

"Демократите фабрикуват измислени социологически сондажи, за да спрат Тръмп", написа в профила си в "Туитър" нюйоркският милиардер, но се зарекъл: "Ние ще СПЕЧЕЛИМ!"

Клинтън има 93% шанс да влезе в Белия дом, води с 6% на Тръмп

Клинтън има 93% шанс да влезе в Белия дом, води с 6% на Тръмп

Клинтън увеличава шанса си с 1% в сравнение

Тръмп не е уточнил кои социологически проучвания смята за фалшиви, нито е хвърлил допълнителна светлина върху начина, по който демократите са съчинявали "фалшивите" допитвания. Широко уважавани и приети социологически сондажи показват, че Тръмп губи сериозно през последните дни, като някои от тях дават двуцифрена преднина в проценти на Хилари Клинтън.

Обвинението на Тръмп се съгласува със скорошните му обвинения, че президентските избори ще бъдат манипулирани в негова вреда. Тръмп предположи, без да има конкретни доказателства, че изборните измами ще бъдат в полза на Клинтън, която благодарение на тях ще спечели. Той отказа да гарантира, че ще приеме резултатите в изборната нощ.