Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп обвини медиите, че стоят зад протестите, провели се веднага след като станаха ясни резултатите от изборите, предаде ITV. 

В профила си с "Туитър", той написа, че "професионални протестиращи, подбуждани от медиите", са се събрали, за да протестират срещу победата му. "Колко нечестно!", възкликва Тръмп. 

Припомняме, че хиляди американци излязоха по улиците на големите градове, за да протестират. Те припомниха с лозунги всички "грехове" на магната - расизъм, сексизъм и т.н, в каквито скандали той се замеси по време на кампанията му и отблъсна видни фигури сред съпартийците си. 

Недоволните настояват съперникът му Хилъри Клинтън официално да оспори резултатите и да поиска проверка. 

Демонстрациите продължават.  

В същото време, създателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг защити социалната мрежа от обвиненията, че чрез "фалшиви новини" е оказано влияние върху вота и резултатите му, както и налагането на спечелилия кандидат. По думите му, това е "пълна лудост". Това заяви той на конференция в Калифорния. 

По-рано, Зукърбърг си "спечели" неодобрението на служителите си след като забрани постовете на Тръмп да бъдат цензурирани.