Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп официално бе обявен за победител в щата Мичиган, предаде CBS.

Припомняме, че там бе проведено повторно преброяване на гласовете, инициирано от кандидата на Зелената партия Джил Стайн. Тя поиска същото и в още няколко щата заради "статистически аномалии".

Финалните резултати добавят 16 електори и Тръмп вече разполага с 306 гласа срещу 232 за Клинтън в Избирателната колегия. 

Резултатите от Уисконсин също показаха победа за кандидата на републиканците. 

Тръмп обяви по-рано, че е спечелил народния вот на изборите на 8 ноември, "ако бъдат извадени милионите хора, които са гласували незаконно".

Републиканецът, който макар че загуби народния вот, спечели мнозинството от електорите в Избирателната колегия, не е привел доказателства в подкрепа на твърдението си.

Твърденията на Тръмп идват като отговор на лагера на неговия съперник от Демократическата партия Хилари Клинтън, откъдето по-рано обявиха, че ще подкрепят повторно преброяване на гласовете в щата Уисконсин, което беше инициирано от кандидата на Зелената партия Джил Стайн.

Клинтън спечели около 2 млн. гласа повече от Тръмп. Въпреки това Тръмп взе повече от необходимите за победа 270 гласа в Избирателната колегия, за да спечели надпреварата за Белия дом.