Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако губернаторът на Флорида Рон ДеСантис реши да участва в първичните избори на Републиканската партия за кандидат-президент, това ще разцепи партията.

"Рон ДеСантис е млад мъж, който според социологическите проучвания, меко казано, не е с много шансове срещу мен, написа Тръмп в социалната мрежа TruthSocial. Вярвам, че ако реши да се кандидатира за президент, ще само навреди и допринасе за разцепление в Републиканската партия."

В същото време, според Тръмп, ако ДеСантис остане губернатор на Флорида и не участва в първичните избори, тогава "това ще бъде съвсем различна история".

Виктор Бут призова Тръмп да търси убежище в Русия

Виктор Бут призова Тръмп да търси убежище в Русия

Защото в САЩ животът на експрезидента бил в опасност

ДеСантис все още не е обявил решението си да се кандидатира за президент. Според американските медии обаче се очаква да го направи в следващите месеци.

Проучване в края на март показа, че 50% от респондентите, които подкрепят тази партия, са готови да гласуват за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп на републиканските първични избори, а 24% за ДеСантис. Тръмп обяви намерението си да участва в президентските избори в края на 2022 г.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през 2024 г. Преди това и демократите, и републиканците ще трябва да изберат кой ще бъде техният кандидат.

Байдън планира преизбиране през 2024 г.

Байдън планира преизбиране през 2024 г.

В реванш с Тръмп, за Байдън би било подходящо да има всички пари, от които се нуждае, за да спечели

Припомняме, че в понеделник Байдън заяви, че планира да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., но все още не е готов да го обяви. И Байдън, и вицепрезидентът Камала Харис казаха, че ще се кандидатират заедно.

Преднамереният подход на Байдън да направи публично достояние това, което многократно е изяснявал насаме, се ръководи от редица фактори: не се очертава голям конкурент от Демократическата партия; неговият вече обвинен предшественик поглъща светлината на политическите прожектори; и се очертава голям сблъсък с републиканците в Конгреса за разходите.

Дори когато Байдън каза публично, че "възнамерява да се кандидатира" през 2024 г., той почти винаги го изразява с уговорката, че "уважава съдбата", кимване към реалната възможност обстоятелствата, независимо дали са политически или лични, да се променят и да го насочат в друга посока.

32% от американците искат преизбиране за Байдън

32% от американците искат преизбиране за Байдън

Рейтингът на държавния глава отбелязва спад

Руският търговец на оръжие Виктор Бут призова бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп да потърси убежище в Русия, тъй като животът му е "в опасност". 

Бившият американски президент се призна за невинен по обвинения, свързани със схема за плащане на тайни пари, предназначени да затворят устата на порнозвездата Сторми Даниелс.

Следващото лично изслушване по делото на Тръмп е насрочено за 4 декември тази година в Манхатънския наказателен съд.

Адвокатът на Тръмп Тод Бланш след предявяването на обвинението в съда нападна прокурора, че е превърнал делото в "политическо преследване".

Тръмп остана под арест малко над 40 минути във връзка с процедурата по повдигането на обвинение.

Той пледира "невинен" по 34 наказателни обвинения за фалшифициране на документи.