Бившият президент на САЩ, Доналд Тръмп, предложи обяснение за това как може да сложи край на войната в Украйна за 24 часа, пише Индипендънт.

Той заяви, че би използвал своите добри отношения с украинския президент Володимир Зеленски и руския президент Владимир Путин, за да постигне споразумение между двете страни.

Тръмп похвали Зеленски като "много почтен" и спомена "перфектното телефонно обаждане" от 25 юли 2019 г., в което предложил споразумение на Зеленски да прокара неоснователни конспирации относно неговия съперник от Демократическата партия 2020 г., Джо Байдън, в замяна на помощ от САЩ. Това предложение стана предмет на първият импийчмънт срещу него.

Бившият президент твърди, че ако беше на власт, той би сложил край на войната за 24 часа, като би казал на Зеленски да направи сделка, ако иска помощ от САЩ, и на Путин, че ако не направи сделка, Украйна ще получи "много повече, отколкото някога са получавали".

Тръмп: Моментът е за преговори, но Украйна да отстъпи земи

Тръмп: Моментът е за преговори, но Украйна да отстъпи земи

Путин е "донякъде отслабен" и сега е моментът

Тръмп отдавна настоява, че той би бил най-добрият човек, който да помогне за прекратяването на войната в Украйна.

"Ако бях президент и кажа това, ще сложа край на тази война за един ден, ще отнеме 24 часа", каза Тръмп в интервю през май.

"Познавам добре Зеленски, познавам добре Путин. Щях да свърша това за период от 24 часа. Би било лесно, тази сделка би била лесна."

План Б на Путин: Доналд Тръмп

План Б на Путин: Доналд Тръмп

Доналд Тръмп многократно е показвал своята симпатия към руския президент Владимир Путин