При битка в край Луганск украинската  военна авиация е унищожила три обекта на терористи, съобщи агенция „Униан".

Въздушната атака е предприета в подкрепа на украинските граничари м покрайнините на града,  които бяха подложени на масова атака от страна на  проруските сепаратисти.

Самолети Су-25 са  нанесли удари срещу пропускателни постове на сепаратистите, като са унищожили два от тях.

Съобщава се ,че един от изтребителите се е спуснал под нивото на облачността и е бил подложен на обстрел от терористите, но не е бил засегнат.

В операцията са участвали и вертолети Ми-24, които под прикритието на изтребителите са  прочистили горска честност, от която сепаратистите са обстрелвали обектите на Луганския граничен отряд с гранатомети и миномети.

При операцията са унищожени три обекта на сепаратистите, а обстрелът срещу граничарите е прекратен.

Според информация на Би Би Си, след като вчера обстрелът срещу граничния  отряд е бил прекратен, във вечерните часове той отново е бил обстрелван.

Беше съобщено също, че вчера в сградата на областната администрация, който е окупирана от представители на самопровъзгласилата се Луганска народна република, е избухнал взрив.

Според очевидци, сепаратистите са се опитали да поразят един от самолетите, участвали във въздушната операция, но са улучили въздушната  инсталация на сградата, след което е избухнал пожар. Според друга версия,  експлозията е причинена от бомба, пусната при въздушната операция. От украинската армия обаче заявиха, че сградата не е обстрелвана от въздуха.