Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк каза, че през следващите дни Володимир Зеленски ще представи на украинците подробности за неговият "план за победа" във войната с Русия, цитирда думите му "БиБиСи".

Според него "основните насоки вече са представени, може би без цифри, всичко, което се отнася до политическото, дипломатическо, икономическо и военно принуждение на Русия".

"Що се отнася до по-широко представяне на Украйна, мисля, че е въпрос на дни. Защото е важно да разберем на кой етап от войната какво правим. Мисля, че президентът ще проведе тази презентация доста ефективно", каза Подоляк по време на телемарафона.

"Основният акцент вече е ясен, но той ще добави подробности, които ясно ще кажат какъв вид програма за принуда е това, защо е важна (...) Мисля, че президентът ще направи такова представяне през следващите дни", Подоляк отбеляза.

В средата на септември Подоляк каза , че "няма концепции за отстъпване на територии, няма концепции за замразяване на конфликта".

Зеленски представи своя "план за победа" на президента Джо Байдън по време на скорошно посещение в Съединените щати, както и на кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп.

Представят Плана за победа на украинците

Представят Плана за победа на украинците

Секретните части няма да се съобщават

Зеленски се среща със съюзници в Европа тази седмица, за да представи "план за победа" за прекратяване на войната, като същевременно настоява за използване на оръжия с голям обсег, които могат да ударят по-дълбоко в руска територия.

Подробностите за плана не са публично разкрити. Официален представител на САЩ по-рано го описа като преопаковано искане за повече оръжия и премахване на ограниченията върху използването на ракети с голям обсег.

Той беше съсредоточен около предоставянето на бърз достъп на Украйна до НАТО и значително увеличаване на доставките на оръжия, включително ракети с голям обсег, които биха могли да поразят цели през границата, така че Москва да има по-голямо желание да влезе в мирни преговори.

Зеленски представи на Стармър и Рюте украинския План за победа
Обновена

Зеленски представи на Стармър и Рюте украинския План за победа

Стармър потвърждава подкрепата за Украйна