Войната с Русия навлиза в "продължителна" фаза. Това каза във вторник министърът на отбраната на Украйна Oлексий Резников, докато руските войски се опитват да поемат пълен контрол над източната и южната част на страната.

Руски полковник за проблемите на Русия пред руската държавна телевизия

Руски полковник за проблемите на Русия пред руската държавна телевизия

Дори водещата Скабеева, яростна в защитата си за Кремъл, е странно сдържана

"Русия се готви за дългосрочна военна операция, каза Резников пред министрите на отбраната на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде АФП. Войната навлиза в продължителна фаза", добави той в речта си, чийто текст беше публикуван на страницата му във Фейсбук.

Според Резников руските войски в момента изграждат укрепления в Запорожка и Херсонска области, за да "преместят в отбрана, ако е необходимо".

Зеленски: Руските ракетни удари са опит за компенсация на провала на врага ни

Зеленски: Руските ракетни удари са опит за компенсация на провала на врага ни

След 83-ия ден от войната в Украйна

Основните усилия на Кремъл сега са насочени към "обкръжаване и унищожаване на групи от въоръжените сили на Украйна в Донецк и Луганск, създаване и поддържане на сухопътен коридор от Русия до Крим и завършване на окупацията на Южна Украйна", добави той.

Резников призова западните съюзници на Украйна за повече координация при доставките на оръжие за Киев, "за да освободят нашите територии възможно най-скоро".

Припомняме, че според Москва над 260 военни от завода "Азовстал" от украинския Мариупол са се предали, като сред тях има и много ранени.

Още военни от "Азовстал" се предадоха

Още военни от "Азовстал" се предадоха

По-рано беше съобщено за 265-ма излезли от завода, като сред тях има 51 тежко ранени

Президентът Володимир Зеленски определи руските ракетни удари като отчаяна мярка на губещ противник.