В рамките на един месец президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин ще имат рандеву и разговор тет-а-тет. Това коментират световните медии.

В Париж Путин и Тръмп ще се видят за кратко на крак. Причината е натовареният протокол на двамата световни лидери, потвърди за ТАСС помощникът на руския президент Юрий Ушаков.

Песков: Путин и Тръмп ще разговарят „на крак” в Париж

Песков: Путин и Тръмп ще разговарят „на крак” в Париж

Според Песков срещата няма да се проведе заради много наситения дневен ред

Той разкри, че основните разговори все пак ще се състоят в края на месец ноември. Очаква се тогава Тръмп и Путин да присъстват на срещата на Г-20 в столицата на Аржентина - Буенос Айрес.

В Париж президентите на САЩ и Русия ще отбележат 100 години от края на Първата световна война. Ушаков потвърди, че Путин и Тръмп ще разменят няколко думи на крак в коридорите на Елисейския дворец.

Тръмп: Вероятно няма да се срещнем с Путин в Париж

Тръмп: Вероятно няма да се срещнем с Путин в Париж

Очаква се двамата да разговарят на срещата на Г-20 в Буенос Айрес…

Все пак двамата политици ще имат възможност да разговарят на форума на Г-20 в Буенос Айрес. Очаква се тогава да бъдат договорени визитите на Путин в САЩ и на Тръмп в Русия.

Юрий Ушаков отказа да коментира възможните дати и на какъв етап се намират преговорите за посещението в САЩ на Путин.

Засега не се планира и да се подписват някакви документи или декларации по резултатите от срещата на президентите в Аржентина.