Мъж е ранен в крака при стрелба в нощта срещу четвъртък, станала на площад Персборг в третия по големина град в Швеция - Малмьо, се казва в съобщение на градската полиция, цитирано от РИА Новости.

"Мъжът е потърсил спешна помощ и е казал, че са го ранили на Персборгския площад. Полицията е отцепила площада и огледът е показал, че на мястото е имало стрелба", се казва в съобщението.

По полицейски данни, раните не създават опасност за живота на мъжа. Както съобщава местният вестник Sydsvenskan, стрелбата е в мигрантския микрорайон Розенгорд в град Малмьо. Жертвата ще бъде разпитана в четвъртък. В полицията няма никакви заподозрени или свидетели на случилото се.

По-рано, в сряда вечерта, в районното е получено съобщение за подозрение на друга стрелба също в Розенгорд.

"Към момента не виждаме каквато и да връзка със стрелбата", се съобщава по-рано в сряда вечерта, разказа през вестника представител на полицията на Малмьо Ларс-Гунар. Бакенмюр.

Във вторник в търговския център Розенгорд също имаше стрелба, ранен е 30-годишен мъж. Според полицията, произшествието може да е резултат от разпра между отделни лица.