От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна потвърдиха, че има забрана за мъжете в мобилизационна възраст да напускат постоянното си местоживеене без разрешение на военния комитет, съобщи УНИАН.

Според съобщение, публикувано в социалната мрежа Фейсбук Законът за военните задължения на военната служба, който действа от 1992 г. предвижда, че във военно време се забранява преместването на наборници и резервисти от местожителството им без разрешение на ръководителя на съответния териториален център и комплектуването и социалната поддръжка. 

Британското разузнаване вече вижда ефективна координация на руската армия в Украйна

Британското разузнаване вече вижда ефективна координация на руската армия в Украйна

След "сравнително бързото превземане на Лисичанск"

"За целите на отчета на преместените лица от Генщаба на Украинската армия е разработен порядък за предоставяне на разрешение на гражданите на Украйна, подлежащи на военен отчет, при напускане на местожителството си в момента на обявяване на мобилизация и във военно време. Разрешението (за напускане на постоянното местожителство - б.р.) се дава за 30 денонощия в зависимост от категорията на субекта", се казва в съобщението.

В Генщаба разглеждат допълнително уточнение на въпросите за хората, които системно пресичат административните граници във връзка със служебни или лични причини.

ОИСР отваря офис в помощ на Украйна

ОИСР отваря офис в помощ на Украйна

Международната конференция за възстановяване на Украйна се провежда в швейцарския град Лугано

Адвокат Дмитрий Воронцов обясни детайли от тези законодателни инициативи. От 1 октомври 2022 г. в Украйна жените с определени военни специалности ще се водят на военен отчет. В Министерството на вътрешните работи обясниха дали на украинките ще им бъзе забранено излизането зад граница след това.

Държавна измяна - ако руснаци помагат на благотворителни организации за Украйна

Държавна измяна - ако руснаци помагат на благотворителни организации за Украйна

ФСБ предупреждава руснак да не дарява за Украйна, без да се посочва името му