Съветниците по ваксините към Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ гласуваха в четвъртък "за" използването на бустерни дози от ваксините на Moderna и Johnson & Johnson срещу Covid-19.

Те като цяло се съгласиха, че хората, получили ваксината на Johnson & Johnson, се нуждаят от втора ваксинация, тъй като тази ваксина е по-малко ефективна от тази на Moderna и Pfizer за предотвратяване на инфекцията.

Сега директорът на CDC д-р Рошел Валенски трябва да приеме или промени препоръката на комисията. CDC също така ще издаде подробни клинични указания, в които се посочва какво трябва да се има предвид при търсене и получаване на бустерни снимки. Това ще включва дали хората могат да смесват и съчетават ваксини.

В САЩ одобриха прилагането на бустерна доза от ваксините на Moderna и Johnson&Johnson

В САЩ одобриха прилагането на бустерна доза от ваксините на Moderna и Johnson&Johnson

Бустерна доза е поставена на 11.2 милиона американци...

Припомняме, че Американската агенция по храните и лекарствата FDA одобри прилагането на бустерна доза от ваксините на компаниите Moderna и Johnson&Johnson за реваксинация срещу COVID-19.

От FDA уточняват, че бустерната доза може да е от препарат, който е различен от този при първоначалната ваксинация.

"Достъпността на тези бустери е важна за запазването на защитата срещу COVID-19", се казва в изявление на изпълняващата функциите на ръководител на агенцията Джанет Уудкок.

По думите ѝ, данните от изследванията сочат, че с течение на времето при някои от хората със завършена ваксинация имунитетът срещу коронавирусната инфекция намалява.

През миналия месец FDA одобри бустерна доза от ваксината на Pfizer/ BioNTech.

Досега бустерна доза е поставена на 11.2 милиона американци.

Експертите на FDA препоръчват бустер доза от ваксината на Moderna

Експертите на FDA препоръчват бустер доза от ваксината на Moderna

Половината от стандартната доза, след 6 месеца…