Украинците трябва да бъдат подготвени за възможно увеличаване броя на руските удари с дронове или ракети по инфраструктурата на страната. Това заяви в неделя президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от "Укринформ".

"Ние сме почти в средата на ноември и трябва да сме подготвени за възможността врагът да увеличи броя на ударите с дронове или ракети срещу нашата инфраструктура. Русия се готви за зимата", каза президентът.

Зеленски подчерта, че в Украйна цялото внимание трябва да бъде съсредоточено върху отбраната, върху реакцията срещу руснаците, върху всичко, което Украйна може да направи, за да улесни украинския народ да премине тази зима и да повиши способностите на украинските войски.

Зеленски: Украйна има план за продължаване на военните действия

Зеленски: Украйна има план за продължаване на военните действия

Той убеждава Запада във важността за продължаването на подкрепата за Украйна

Както беше съобщено, според министъра на енергетиката Герман Галущенко, Русия може да започне масирани ракетни атаки срещу енергийната инфраструктура на Украйна, когато температурите на въздуха паднат и останат под нулата по Целзий.

Междувременно, ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Йермак пристигна в Съединените щати, за да обсъди формулата за мир, предложена от Зеленски и укрепването на отбраната на Украйна. Това съобщи той в Х, бивш "Туитър".

"Ще имам срещи в Белия дом, Конгреса, аналитични центрове, с представители на обществени организации, пише служителят. Мирната формула на президента, укрепването на отбраната на Украйна, всеобхватното задълбочаване на сътрудничеството и много други важни теми", отбеляза Ермак, цитирайки списъка с въпроси в дневния ред на визитата си.

Той каза, че е пристигнал в САЩ като част от украинска делегация, ръководена от Юлия Свириденко, вицепремиер и министър на икономиката на Украйна.

Ръководителят на кабинета на президента благодари на партньорите на Украйна за тяхната подкрепа.

Киев: Войната е в позиционен, а не маневрен етап

Киев: Войната е в позиционен, а не маневрен етап

В статия за The Economist, озаглавена "Какво е необходимо, за да победим Русия", Залужний описва ключовите точки

На 11 ноември в телефонен разговор ръководителят на кабинета на украинския президент Андрий Йермак и съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан обсъдиха необходимостта от навременна доставка на оръжие и боеприпаси за ефективна защита срещу руските нашественици.