Петър Ганев обяви кой за какво ще отговаря в новия Управителен съвет на Левски. Членът на НС на клуба призна, че сред "сините" редици има противоречие по отношение на част от членовете.

Ето какво написа Петър Ганев на страницата си във Фейсбук:

"Днес Надзорният съвет на ПФК Левски избра членове на Управителния съвет на клуба (виж www.levski.bg)

Петимата кандидати бяха посочени от мажоритарния собственик Наско Сираков на първото заседание на Надзорния съвет през миналата седмица. Изборът не беше автоматичен, тъй като 1) исках да проведа разговори с УС на Тръст "Синя България" и 2) общо беше желанието да изслушаме в детайли всички предложени кандидати. Мисля, че за пръв път от много години в Левски се провежда подобно изслушване за УС.

В дните до срещата, след като водих разговор и с Васко Колев по темата, кандидатите дадоха и кратка публична заявка за своята роля и отговорности в УС в интервю за www.levski365.com. Вчера проведохме изслушването, което продължи близо три часа и половина. Беше поет твърд ангажимент УС да не бъде проформа, а да има ясен регламент на работа и активна дейност.

Поетите ресори са следните: Павел Колев (изп. директор), Константин Баждеков (финанси и бюджет), Минко Герджиков (взаимодействие с институциите, спонсори), Илия Христов (работа с привържениците, история и традиции, школа) и Ивайло Цветков (спонсори, реклама и комуникации). Сериозна част от дискусията беше насочена и към взаимодействието на клуба с привържениците, в резултат на което се организира широката среща за четвъртък.

Вчера и през днешния ден отново водих разговори с УС на Тръста. Бяха изказани множество разнопосочни мнения. Основните критики на колегите към проекто състава на новия УС на клуба бяха в 1) липсата на ясен план за излизане от кризата и 2) твърде голяма приемственост, тоест липса на ясен сигнал за нов подход в управлението на клуба. В същото време обаче се осъзнава, че евентуално блокиране на този УС по скоро би било деструктивно. Следва да се отчита също така, че ролята на Тръста на този етап не е да управлява, а да изисква добро управление, в т.ч. програма, ясни цели и функции, прозрачност и т.н.

Петър Ганев: Левски пуска членски карти, няма логика да не намерим генерален спонсор

Петър Ганев: Левски пуска членски карти, няма логика да не намерим генерален спонсор

"Ако се завърти машината по-скоро ще се измъкнем от тази ситуация"

Днес беше проведено неформално гласуване в УС на Тръста, като почти всички гласове бяха "въздържал се". Моето разбиране е, че тази позиция отговаря именно на това вътрешно противоречие - има критики, но и нежелание да се блокира работата на клуба. По-късно изложих натрупаните мнения и аргументи пред Наско и Тити - смятам, че бяха възприети и разбрани, след което гласувахме новия състав на УС.

Също днес, с цел по-добро управление и повече прозрачност, входирах и писмо до Павел Колев с три точки:

1) Управителния съвет на ПФК Левски да докладва в писмена форма дейността си, в т.ч. финансовото състояние на клуба, на всеки три месеца пред Надзорния съвет (по чл.76б ал.1 от Устава на клуба);

2) Посочих Александър Чакъров като експерт по финансовите въпроси, който да подпомага дейността ми в Надзорния съвет на клуба (по чл.76б ал.4 от Устава на клуба). Сашо е одитор, член на УС на Тръста и няма да получава възнаграждение за работата си;

3) Предложих създаването на помощна комисия, която да е съставена от експерти и представители на привържениците и да подпомага дейността на Управителния съвет (по чл.54а от Устава на клуба). Съставът на комисията следва да се консултира с организираните привърженици на клуба и да се определи на съвместно заседание на НС и УС. Идеята за подобна комисия беше дискутирана и по време на изслушването за УС.

Накрая детайл по отношение на финансите. В последните седмици в Левски се постигна много по отношение на разходната част на бюджета - заплатите в първия отбор бяха редуцирани значително, като процесът на предоговаряне е почти завършил. В последните дни фокусът вече попада почти изцяло върху приходната част и привличането на спонсори и рекламодатели.

Ясно се осъзнава, че моделът на назначения собственик/спонсор/рекламодател е отживелица за Левски.

Клубът тръгва по нов път и се надявам това да даде резултат сравнително скоро".

Петър Ганев: Трудно осъществимо е цялата собственост на Левски да е в привържениците

Петър Ганев: Трудно осъществимо е цялата собственост на Левски да е в привържениците

Бъдещият член на Надзорния съвет на "сините" увери, че ще има пълна отчетност