От началото на 2011 година са получени три сигнала за заплаха за живота на Сергей Станишев. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Иван Костов относно продължаващата охрана на лидерите на тристранната коалиция и Румен Петков. Тези сигнали се проверяват от МВР и ДАНС.

По два от сигналите извършителите са в процес на установяване, обясни премиерът.

По отношение на Ахмед Доган той посочи, че за него е издадена смъртна присъда от турската демократическа партия с лидер Адем Кенан. Получена е в службите информация, че в Турция е създадена бойна група с цел ликвидиране на лидера на ДПС, подкрепяна от отцепили се лидери от партията му. Сигналът продължава да бъде актуален, категоричен бе министър-председателят.

От 2006 до 2011 година са получени 12 заплахи за живота на Ахмед Доган. Не бива да бъдем толкова скъпи на триците, посочи министър-председателят.

За Румен Петков в МВР до момента е получен един сигнал за заплаха. Като знаете отношението на вътрешния министър към Румен Петков, ако имаше и 1% възможност да му бъде отнета охраната, тя щеше да бъде свалена, изтъкна Борисов.

Това е второ питане на синия лидер по темата. Преди 7 месеца Костов пак пита Борисов защо НСО охранява "националните съкровища" Ахмед Доган, Сергей Станишев и Румен Петков. И тогава, и сега лидерът на ДСБ не бе доволен от отговора.

Костов предизвика Сергей Станишев, призовавайки го да се откаже от охраната си. Ахмед Доган по думите му пък можел да си позволи частна охрана, защото като експерт по хидрогеология изкарвал достатъчно средства.

Костов попита премиера защо като вътрешен министър Петков разпоредил пред апартамента на майката на Цветелина Бориславова на ул. „Любен Каравелов" охрана на НСО. Борисов отрече твърдението и посочи, че той е живял на този адрес, а не роднини на бившата му приятелка.