Преди началото на туристическия сезон се провеждат нови търгове за отдаване под наем на плажове по Черноморието. Цената за чадър и шезлонг по новите предложения достига до 50 лева. Илин Димитров- министър на туризма вече е подписал заповедите с избраните фирми, съобщават от TravelNews.

Всеки ден се провеждат конкурсите за отдаване под наем на плажовете. Има голям интерес и до момента са организирани са около 50 търга. Определени са трима наематели, които ще стопанисват плажовете за срок от пет години.

Министерство на туризма пуска ДАНС, МВР и КПКОНПИ да следят как плажовете се отдават под наем

Министерство на туризма пуска ДАНС, МВР и КПКОНПИ да следят как плажовете се отдават под наем

Разгръщане на национална реклама на България като туристическа дестинация си поставя за цел министърът на туризма Илин Димитров

Плаж "Младост ММЦ Приморско" е с най-високата цена за наем от 251 900 лв. без ДДС на година. Търгът е спечелен от фирмата "Ем Би Би Турист" ЕООД със собственик Михаил Борисов. Фирмата е предложила цена от 50 лева за чадър и шезлонг, видно от заповедта разписана от министъра. Началната цена на търга е започнала от 117 153 лв. без ДДС.

Плаж "Минерален басейн Север" във Варна е спечелен от фирма "Радон" ЕООД, със собственик Иван Кюмюрджийски. Предложената цена е 32 400 лв. без ДДС на година. Таванът на цена за шезлонг и чадър е в размер на 30 лв.

Обявяват тайни търгове за 21 плажа от януари

Обявяват тайни търгове за 21 плажа от януари

Министерството на туризма започва от рано подготовка за Лято 2023