АБВ и БСП излизат с общи листа и кандидат за кмет в пловдивската община Родопи. Водач на листата ще е зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов, а кандидат за кметското място е Павел Михайлов.

Двете политически сили са постигнали консенсус след като близо един месец са водили разговори за общо управление на най-голямата селска община в Област Пловдив, обяви на пресконференция Владимир Маринов.

Постигнато е съгласие за коалиция "БСП-АБВ", чието основна цел се формулира - отстраняването на ГЕРБ от власт.

Кандидатът Павел Михайлов е втори мандат общински съветник от БСП в община Родопи и заявява, че нищо положително не се случва в общината откакто управлява ГЕРБ. "Целта ни е да спрем тандема Пламен Спасов -Таня Бочукова! Виждаме деградация, разрушени улици и тротоари, а в общината не е влязъл нито лев по европейски програми".

В момента се водят разговори между двете формации на национално ниво за общо явяване на изборите в цялата страна, включително и в областните центрове като София, Пловдив, Варна и Бургас, декларират от АБВ.

От АБВ съобщиха още, че техният кандидат за кмет за Плевен ще е Цветан Антов, областен координатор на партията и досегашен общински съветник.Антов ясно е заявил позиция, че петима заместник-кметове на община Плевен са твърде много, както и се противопоставя на увеличението на местните назъци и такси. Той заявява, че ще работи за привличане на средства за реализиране на важните за града спортни проекти - спортна зала и обновен стадион, използвайки всички средства.

Кандидатът на АБВ за кмет на Никопол ще е Любомир Мачев.