АБВ сваля доверието си от уволнения служител на социалното министерство Светослав Славчев, съобщават от партията.

Припомняме, че министър Ивайло Калфин уволни Славчев, защото нарекъл протестиращите майки на деца с увреждания „кухи лейки”. Светослав Славчев е заемал длъжността главен експерт в звено „Сигурност на информацията и подготовка за отбрана“ в МТСП.

Калфин уволни служителя, нарекъл протестиращите майки „кухи лейки”
Обновена

Калфин уволни служителя, нарекъл протестиращите майки „кухи лейки”

Министърът е категоричен, че няма да допусне подобно отношение

В социалните мрежи се завъртя клип, на който Славчев нарича организатора на вчерашния протест на майките на деца с увреждания „градинска куха лейка”. Видеото показва грубото отношение на служителя към протестиращите. 

В позиция до медиите от АБВ изтъкват, че градският съвет на партията ще разгледа предложение за снемане на доверието от Светослав Славчев и ще стартира процедура по прекратяване на членството му в партията.

От партията на Георги Първанов изтъкват, че Славчев е проявил недопустимо отношение към организаторите и участниците в протеста на майките на деца с увреждания. От партията изтъкват, че са социално отговорна и политическа сила и винаги са работили и ще продължат да работят за подобряване на качеството на живот в България. Хората на Първанов са категорични, че нетърпимостта на ръководството и на членовете на партията към подобен тип поведение, каквото е демонстрирано от Славчев, е извън всякакво съмнение.

В позицията се припомня и заявената от Ивайло Калфин готовност за диалог с родителите на деца с увреждания.