В АБВ са доволни от изборните резултати.

На пресконференция лидерът на партията Румен Петков отчете над 30 избрани кандидат-кметове с подкрепа на АБВ, както и повече от 100 общински съветници.

АБВ има близо 50 кметове на кметства, около 10, кандидатирани от АБВ, и над 3, издигнати в коалиция. Това не може да не ни прави доволни от изборния резултат, каза Петков.

АБВ се похвали с 10 кметове, избрани на първи тур

АБВ се похвали с 10 кметове, избрани на първи тур

За енергетика обаче иска да говори Румен Петков

Той отчете лоши резултати за АБВ в София, Пловдив, Стара Загора и Бургас. Лидерът на АБВ отчете тежка и трудна кампания във Врачанско. Оказва се, че за партията има инциденти - общински съветник на АБВ в Стрелча е бил пребит снощи. От партията очакват компетентните органи да се заемат със случая.

Петков обвини ЦИК в погазване на закона. Изборната администрация не се е произнесла по жалба на партията, в която се посочва, че кандидат е агитирал във военно поделение. Също така кандидат за кмет в кметство Тъжа, община Павел баня, е с влязла в сила осъдителна присъда лишаване от свобода за срок от три години. ЦИК обаче го регистрирала в нарушение на закона, обясни Петков. Партията е сезирала изборната администрация и за кандидат за кмет и депутат, който мачкал медии.

Румен Петков обяви и че е сезирал прокуратурата за престъпления на министъра на отбраната спрямо ВВС, а ако прокуратурата не предприеме действия, означава, че е мълчалив съучастник. Сигналът засяга възлагането на ремонтите и възстановяването на леталния режим на самолетите L 39 и на самолетите Су-25. При декларирана готовност от руска страна да ангажира "Авионамс", българският министър на отбраната възлага действията на Беларус, освен това не натоварваме нашия военно-промишлен комплекс, възмутен е Петков.