Ние имаме дeсетина кметове на общини, които са избрани на първи тур или като кметове, номинирани от АБВ или с участие в коалиции.

Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира в отговор на въпрос на News.bg резултата от вчерашните местни избори, на които стана ясно от екзитпол резултатите, че тази неделя Йорданка Фандъкова ще се яви на балотаж срещу Мая Манолова, независим кандидат, подкрепен от БСП. 

АБВ влиза самостоятелно в битката за Пловдив

АБВ влиза самостоятелно в битката за Пловдив

Кандидатът за кмет на партията е зам.-председателят й Любомира Ганчева

Според Петков е рано да се коментира темата за местните избори преди изпълнителното бюро на партията да е разгледало първоначалния анализ на резултатите. Аргументът си той изказа не защото след изборите всички се обявяват за победители, а защото в голяма част в общините имаме сериозен ръст и той не може да не ни радва. 

ГЕРБ има превес във Варна и в Бургас, Добрич е "шарен"

ГЕРБ има превес във Варна и в Бургас, Добрич е "шарен"

Четвърти мандат за кмета на Балчик

"Това говори за стабилизиране на партията и нейното представяне в местните органи за самоуправление", категоричен беше Румен Петков.

Той мисли, че е малко прибързано да се коментират изборите с аргумент, че въпросите, свързани с енергетиката са повече от важни и значими. Според АБВ енергийните въпроси не стоят на вниманието на Народното събрание.