Политическа партия АБВ влиза самостоятелно в битката за кмет на община Пловдив. Кандидатът за поста е Любомира Ганчева, която в момента е заместник-председател в националното ръководство на партията.

"За мен Пловдив е роден град, но и кауза. Не мога да се примиря, че вторият по големина град в България, който е Европейска столица на културата, е на шесто място по доходи в страната, изпреварен от градове като Габрово, Стара Загора и Варна", заяви тя при представянето на кандидатурата й.

По нейни думи в града под тепетата няма сблъсък на политики, а на интереси, а това обезверявало хората и затова те не гласували.

АБВ не дава празен чек в подкрепа на Манолова

АБВ не дава празен чек в подкрепа на Манолова

Заканиха се, че ще покажат безобразията на София

"Когато отказваме да упражним правото си на вот не наказваме статуквото. Наказанието е да се избере промяната. Пловдив заслужава промяна, а аз мога да бъда лице на тази промяна", категорична бе Ганчева.

Кандидатът за кмет на АБВ очерта и основните проблема на града, с които има амбицията да се справи. На първо място тя иска безплатен обществен транспорт за ученици, студенти и пенсионери. Другите теми, които според нея новият кмет трябва спешно да разреши, са презастрояването, унищожаването на зелени площи и чистотата на въздуха.

Лидерът на АБВ Румен Петков също беше в Пловдив, за да подкрепи лично Ганчева. Той призова гражданите да гласуват.

Пловдив трябва да каже "стоп" на отровената политическа атмосфера, "стоп" на зависимостите, трябва да избере с гражданите си, със съвест и достойнство бъдещето си, заяви Петков.

АБВ издига адвокат за кмет на Бургас

АБВ издига адвокат за кмет на Бургас

Петков: На обществото е нужно усещането за справедливост