АБВ подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за управление на София, за да бъде променен настоящият модел на управление. Това не означава, че ще й предоставят "празен чек", тъй като е подписала споразумение с десните партии.

"Надали ще срещне нашата подкрепа по всички въпроси в Общинския съвет", коментира водачът на листата на АБВ за предстоящите местни избори Ивайло Калфин. 

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

Столицата ни не е тази, в която бихме искали да живеем

Припомняме, Мая Манолова подписа платформа за подкрепа с няколко десни партии, сред които и ДБГ.

Два основни акцента си поставя АБВ за предстоящите местни избори. Първият акцент е свързан с начина на живот и въздуха, който столичани дишат. Вторият акцент е насочен както към администацията, така и в административното обслужване на Столична община. 

АБВ се регистрира за вота с цел да спечели 200 кметски места

АБВ се регистрира за вота с цел да спечели 200 кметски места

София е най-мръсната столица в Европа

Според Калфин в администрацията има огромна черна дупка, в която никой не знае как се движат нещата и кога приключва една преписка.

От АБВ се заканиха, че ще покажат безобразията на София, свързани с бюджета и правата на гражданите.

АБВ разчита на много добър резултат на местните избори. АБВ ще участват на местните избори в 212 общини, като в 84 ще участват самостоятелно, а в 65 в лява коалиционна форма с БСП.

В предстоящата кампанията за местните избори АБВ влизат със самочувствие. В приблизително 1 500 села ще бъдат издигнати кандидати за кметове и АБВ може да покаже лицето си, че "чрез техните хора ще отстояват интересите си и всичко, което поемат като ангажименти по населени места и общини". 

АБВ и БСП се разбраха за обща кандидатура за кмет на Русе

АБВ и БСП се разбраха за обща кандидатура за кмет на Русе

Коалиция "Обичаме Русе" ще подкрепя народният представител Пенчо Милков в битката за кметския стол

17 души от листата на АБВ са в младежка възраст. Средната възраст на кандидатите е 35 години. През другата седмица АБВ ще регистрира листата си от 61 души в Общинската избирателна комисия (ОИК) и тогава ще бъде представена и конкретната програма на партията за местните избори. Регистрациите на АБВ са факт. Удостоверенията са издадени и в момента тече и върви процес по подреждане на листите.