АБВ се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за местния вот с над 4000 подписа, съобщиха от партията.

Партията регистрираха лидерът на АБВ Румен Петков и проф. Любомир Халачев, председател на Гражданския съвет на партията, заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева и заместник-председателят на АБВ - София Пламена Заячка.

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

Столицата ни не е тази, в която бихме искали да живеем

"За нас би било успех да разширим географското си присъствие като кметове на общини и общински съветници. Ние всъщност във вторник имаме заседание на Националния партиен съвет и там ще утвърдим повече от 200 кметове, с които участваме в различни формати. Това показва, че партията е в кондиция. Имаме човешки потенциал", коментира Румен Петков пред медии.

Според него партията предлага добри, силни решения.

"От малкото партии сме, които продължават да държат на българския дух, на българската интелигенция. Това се вижда много ясно в листите, които ще утвърдим във вторник. За нас това е въпрос на осъзнат избор. Ние не покажем ли на обществото нуждата да бъде утвърждавана българската духовност, писменост, образование, наука - мисля, че след години може да бъде късно", заяви още Петков.

Лидерът на АБВ подчерта благодарността си към Ивайло Калфин за ангажимента му да води листата на партията в София.

"Това е знак за голяма отговорност, гаранция за публичност в работата на Общинския съвет и достъпност на гражданите в нейната работа", допълни още Петков. Той изрази убедеността си, че АБВ ще запази и разшири подкрепата си в София.

"Ще подкрепим Мая Манолова, защото това е начин да дадем нова атмосфера в София. Да покажем на гражданите, че са част от взимането на решението, а не потърпевши. Няма как да не предизвиква безпокойство фактът, че София е най-мръсната столица в Европа. Говоря като въздух. Не отричаме това, което е направено, държа дебело да подчертая. Ние не водим кампания против г-жа Фандъкова, защото тя беше кмет в трудни условия. Трябва човек да е много изкривен, за да тръгне да го отрича, но на София е нужна нова атмосфера на работа на общинския съвет и нов тип контрол върху работата на администрацията. Чрез г-н Калфин и нашите представители ние можем да го гарантираме", допълни още лидерът на АБВ.