АБВ-Бургас заявява участието си в предстоящите местни избори с адв. Георги Сталев като кандидат за кмет и със собствена листа за общински съветници, водена от шампионът Антон Коджабашев, областен председател на АБВ-Бургас и настоящ общински съветник. Сталев е един от известните юристи в морския град. Техните кандидатури са обявени пред медиите от председателя на партията Румен Петков.

Георги Сталев определя три първи приоритета, подобряване на качеството на околната среда, туризъм и взаимодействието между бизнес и образование, както и намаляването на местните данъци и такси.

"На обществото е нужно усещането за справедливост. Георги носи сигурността и почтеността в отношенията. Основно качество у него е честността и умението да носи отговорност", обяснява Петков.

Георги Сталев ще бъде втори в листата за общински съветници, като тя ще бъде водена от Антон Коджабашев.

В Бургаска Област АБВ ще участва по следния начин: Руен - с листа за общински съветници и кандидат за кмет на село Снягово; Айтос - с листа за общински съветници; Созопол - с листа за общински съветници и подкрепа за кандидата на БСП за кмет; Малко Търново - листа за общински съветници; Карнобат - листа за общински съветници и подкрепа за сегашния кмет Георги Димитров; Приморско - водят се разговори около кандидатура за кмет, листа за общински съветници; Средец - кандидат за кмет и листа за общински съветници; Сунгурларе - листа за общински съветници; Царево - листа за общински съветници; Камено - листа за общински съветници;