Единствената обсъждана тема по време на срещата с лидера на БСП бяха промените в Закона за личните данни, подчертават от Асоциацията на европейските журналисти. Изказването им е по повод състоялата се среща в централата на партията на "Позитано" 20 с лидера на БСП Корнелия Нинова и говорителя на БСП Елена Йончева.

Припомняме, по-рано днес от БСП излязоха с официално становище, че на срещата са били обсъдени както Законът за личните данни, така и въпросът за смяна на ЦИК. От червената партия посочиха, че АЕЖ ги е подкрепила в искането им Избирателната комисия да бъде сменена.

От Асоциацията на европейските журналисти обаче опровергават това твърдение. Те посочват, че едва след края на официалната част от БСП са повдигнали темата за предстоящите избори, на които ще търсят подкрепата на журналистите за осигуряване на честен изборен процес.

ГЕРБ криели стремежа си към авторитаризъм зад европейските норми

ГЕРБ криели стремежа си към авторитаризъм зад европейските норми

БСП подкрепи АЕЖ за Закона за личните данни

От АЕЖ информират, че въпреки че от партията са споменали желанието си за смяна на настоящия състав на ЦИК, те самите не са заемали никаква позиция по темата, тъй като това не е от компетенциите им.

Единствените въпроси, които са в полето на действие на организацията, са тези, засягащи свободата на изразяване и състоянието на медийната среда, подчертават от Асоциацията. В своята позиция те изразяват надежда, че Нинова ще изпълни поетия ангажимент всички народни представители от партията да подкрепят ветото на президента Румен Радев върху Закона.