Вървим към предсрочни парламентарни избори с голяма степен на сигурност. Това мнение изрази депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред журналисти в парламента. Коментарът си той направи, след като парламентарната група на ГЕРБ взе участие в покана на ДБ за откриване на преброителни центрове с предложение за промени в Изборния кодекс между първо и второ четене.

ГЕРБ също ще предложат промени между първо и второ четене.

Ненков обясни, че ГЕРБ прави всичко възможно да се състави кабинет, дори и с усещането, че са прекалено компромисни. Едно правителство не става с желанията на една политическа сила, а става с много разум и компромис от всички страни. Ако имаме 121 депутати е лесно, а когато няма, всеки трябва да прояви своята отговорност не само на думи по телевизията, а на практика, настоя Ненков.

Преброителните центрове на ДБ на изборите - още 20 000 души с мазен палец?

Преброителните центрове на ДБ на изборите - още 20 000 души с мазен палец?

Вместо преброителни машини, каквито се ползат по света

Той посочи, че за да има правителство, трябва да има програма. Предвид факта, че в последната година и половина живеем в свят, в който се чертаят едни червени линии, няма как и трудно би било да се случи дебат, в който да се прави кабинет, без да има начертана преди това конкретика. Едно такова правителство, предвид противопоставянето и личните обиди, които били голяма част от депутатите, трябва да има база и поле за разговор. За това се правели срещите за бюджета, които биха могли да изтънят червените линии и да се стигне до разумен вариант за съставяне на правителство, независимо в кой мандат би могло да се случи.

Александър Ненков бе категоричен, че няма какво да се обсъжда вторият мандат за съставяне на правителство, при положение, че първият все още не е връчен на ГЕРБ.

Без тайно гласуване: На следващите избори гласуваме и с хартия, и с машина

Без тайно гласуване: На следващите избори гласуваме и с хартия, и с машина

Народните представители гласуваха със 125 гласа "за", 100 "против" , въздържали се нямаше