Отмяната на мерките е едно добро начало. Така заместник-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки коментира в сутрешния блок на БиТиВи поетапното разхлабване на мерките.

Марешки е на мнение, че някои мерки са могли да не бъдат предприемани, като например затварянето на парковете и градинки. Според Марешки субсидиите на партиите задължително трябва да бъдат спрени и той е готов да се обзаложи, че до края на мандата на настоящото Народно събрание партиите няма да получават субсидии. От 300 до 500 лева трябва да бъде подкрепата за социално слабите, смята лидерът на "Воля".

САЩ ни подпомагат с още 500 000 долара срещу пандемията

САЩ ни подпомагат с още 500 000 долара срещу пандемията

Херо Мустафа: Заедно сме в това изпитание

Ако в света кризата с коронавируса не утихне, ние сме на един пътник или турист разстояние от нова зараза, предупреди зам.-председателят на Народното събрание. Въпреки това много тежко би било за страната, ако туристическият бранш претърпи слаб сезон.

Според Марешки за спасението на туристическия бранш е много по-важна една американска туристическа инвазия в България.

"Нека да се помолим и американците да дойдат, за да върнат един от жестовете, които преди това ние сме правили за тях", коментира още Марешки с препратка към решението за закупуването на нови изтребители за българските ВВС от американската компания "Локхийд Мартин".

Той напомни, че страната ни е дала над 2 милиарда лева в аванс на американската икономика за самолети. По тази причина трябвало американците да ни се отплатят с голям поток туристи. "Така американците ще ни се отблагодарят - като помогнат на туризма у нас. Даже това ще е в пъти по-малко, отколкото ние им дадохме за самолетите", изтъкна Марешки.

Той отправи покана към американския посланик Херо Мустафа, за да се обсъди този план, посочвайки, че за нея като дипломат това е една отлична възможност да активира двустранните отношение чрез туристически поток от САЩ към България.

Борисов и Херо Мустафа "рамо до рамо" срещу Covid-19

Борисов и Херо Мустафа "рамо до рамо" срещу Covid-19

Двамата обсъдиха усилията на България и САЩ в борбата с коронавируса