ГЕРБ цели да внесе разнобой в десницата. Това е мнението на специалиста по политически маркетинг Арман Бабикян, изразено пред БНР.

Припомняме, тази сутрин на среща между ръководствата на ГЕРБ и на СДС бе прието общо явяване на европейските избори. Лидерът на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов обеща две избираеми места в листата на партията си за СДС.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

Часове преди тази среща от обединението Демократична България обявиха, че след като СДС са предпочели ГЕРБ, то няма смисъл в сътрудничеството им в десницата.

Според Бабикян СДС е важна за ГЕРБ по една причина - нуждата да се внесе разнобой в десницата, която не харесва сегашното управление. Той определи разговорите между двете партии като ход на мимикрия, който се играе за сметка на СДС.

"Обещаното избираемо място на сините в евролистата е служебно място за някой, който ще работи за ГЕРБ. То може да изчезне, ако има последващо "разпореждане" да се използва преференцията", каза Бабикян.

По думите на Бабикян днешните разговори със СДС доказват още веднъж "монотеистичния характер на религията ГЕРБ, където има едно божество". Това е и спасителна сламка за "Позитано 20", които да изтъкват едноличното вземане на решенията при основния им конкурент.

Арман Бабикян припомни и предишните коалиционни партньори на ГЕРБ - АБВ, Реформаторския блок и Патриотите.

Има коалиция ГЕРБ-ДПС. Хвърляйте кърпите

Има коалиция ГЕРБ-ДПС. Хвърляйте кърпите

Желанието на Борисов да изкара още няколко месеца на власт добива трагикомичен характер

"ГЕРБ отдавна практикува този елементарен подход. Всички коалиции на ГЕРБ представляват една и съща сделка. ГЕРБ се справи с всички "в едно легло". Без значение от идеологията", каза Бабикян.

По думите му, министрите на коалиционните партньори не представят интересите на избирателите, а на една персона, написана в едно тефтерче с инициалите Д.П.".

България се управлявала от нова коалиция ГЕРБ и ДПС

България се управлявала от нова коалиция ГЕРБ и ДПС

По думите на депутатът от БСП Стоян Мирчев скритата коалиция излязла наяве

Според анализатора нивото на отвращение на българските граждани от политиците е "на нивото на суджука".

Припомняме, на 29 януари Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Живко Мартинов, обвинен за изнудване на бизнесмен, с цел да набави за себе си облага от 4 тона суров суджук, 30 кг филе "Елена" и 30 кг телешка пастърма.

Представител на прокуратурата поясни, че замесването на името на премиера, се приема като елемент на заплахите, които се твърди, че е използвал Живко Мартинов.

На 11 януари 2019 г. стана ясно, че специализирана прокуратура е повдигнала обвинение за изнудване срещу бившия народен представител от 44-то Народно събрание Живко Мартинов

Делото, станало известно като "Суджукгейт", започна през юли 2017 г., когато до публичното пространство стигна вестта, че депутатът Живко Мартинов искал 4 т. суджук за премиера Бойко Борисов.

Относно новия апартамент на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов, политическият анализатор определи историята с апартаментите и вкусна, и отвратителна.

"Българското обществено мнение е безразлично, когато го одерат с 5 милиарда за "Белене", магистрали и саниране. То е чувствително само на темата лично забогатяване. Затова ще се занимаваме с апартаменти, а не на колко скорости върви Европа", коментира Бабикян.