39% от българите няма да гласуват с преференция, докато 30% ще го направят. Това сочат данните от проучване на "Тренд" във връзка с нагласите на гражданите за предстоящите евроизбори.

16% от всички избиратели в България все още не са решили за кого ще гласуват. Малко над една трета (35%) пък са решили още преди кампанията, а 9% са взели решение по време на кампанията.

Според данните ГЕРБ бележи стабилизация и частично възстановяване на подкрепата от скандалите с апартаментите. Управляващата партия има минимална пред БСП. Разликата през този месец между двете основни партии е в рамките на 1.1%.

Процентите на ГЕРБ са 31.5, а на БСП 30.4%. 

Борисов дръпна ГЕРБ пред БСП дни преди вота

Борисов дръпна ГЕРБ пред БСП дни преди вота

Според социологът Добромир Живков трети са ДПС, а ВМРО им диша във врата

ДПС твърдо запазва третата си позиция с 12.8%. ВМРО остава на четвърта позиция, точно на ръба на бариерата за да изпрати депутат в Европейския парламент (5.8%). "Воля" покачва своя резултат в рамките на кампанията до 4,8% от гласуващите.

Обединението "Демократична България" не успява да реализира ръст в последните месеци и остава с 4.2% подкрепа сред гласуващите и с малки шансове да изпрати евродепутат.

По-надолу в подреждането остават "Коалиция за България" (2.4%), "Атака" (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1.3%) и Възраждане (1.2%).

Медиана: БСП дърпат с 2% пред ГЕРБ
Обновена

Медиана: БСП дърпат с 2% пред ГЕРБ

3 партии изпращат евродепутати, ако нерешителните не "люшнат" в някоя посока