Според финансовия министър в оставка, Асен Василев, борбата на Агенция "Митници" с контрабандата дава много добри резултати, като отбелязва рекордно количество заловени наркотици. Според него обвиненията срещу ръководителя на агенцията Петя Банкова  трябва да бъдат доказани в съда.Тоова заяви самият Асен Василев, цитиран от БНТ.

След арестите в Агенция "Митници", Василев подчерта, че последните две седмици няма сигнали за подкупи на митницата от шофьори, което той оцени като успешно предотвратяване на корупцията.

Относно обвиненията на Петя Банкова, Василев разбрал за тях от медиите и изрази съмнение за тяхната основателност, като припомни подобен случай от 2020 година, когато двама президентски съветници бяха обвинени, но нито един от тях не беше осъден.

Съдът остави шефката на митниците в ареста

Съдът остави шефката на митниците в ареста

Стефан Димитров също остава зад решетките

Относно заплахите срещу главния секретар на МВР Живко Коцев да си подаде оставка, финансовият министър в оставка ги нарече "мутренски подходи". Той посочи, че такива методи не са приемливи в нормална европейска държава и изрази недоверие към тях.

За Георги Гвоздейков, които реши да остане и в служебния кабинет като транспортен министър Василев коментира: "Всеки си има глава на раменете. ПП също така си има устав, който казва, че едно такова оставане, което не е съгласувано със структурите на ПП - националния съвет, води до автоматично изключане от партията".

Василев коментира и плановете на ПП за взаимодействие с други партии след изборите , като подчерта необходимостта "да се сложи край на предварително нагласените мачове в политиката" и очаква подкрепа от бъдещите партньори в този процес

Финансовият министър в оставка почерта, че  финансовото състояние на страната е добро, с приходи и разходи, които се изпълняват в съответствие с бюджета и закона.

Конфронтациите на ПП-ДБ трябва да спрат, ако искат дискусия с ГЕРБ след изборите

Конфронтациите на ПП-ДБ трябва да спрат, ако искат дискусия с ГЕРБ след изборите

Георг Георгиев заяви, че Калин Стоянов никога не е имал нищо общо с ГЕРБ