Силно се надявам да не изберем правителство през задния вход и силно се надявам, че разумът ще надделее и ще има правителство с втория мандат. Тази позиция изрази съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев.

Позицията на ПП/ДБ е ясна- няма да подкрепим първия мандат, подчерта Василев. По думите му ПП/ДБ ще предложи правителство на малцинството, а разговорите ще започнат след като се изчерпи първият мандат.

"Имаме нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички проблеми в прокуратурата, видни за всички български граждани. Защото е ясно, че не е въпросът в личността на един човек, а в конструкцията на прокуратурата и съдебната власт. Имахме същия проблем и при прокуратурата "Цацаров", и при прокуратурата "Филчев", заяви Василев.

Той поясни и целта на вчерашната среща между ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС- кандидатът за премиер Мария Габриел поискала среща с формацията, за да препотвърдят позицията си лично в разговор с нея.

А иначе за деня на гласуването на проектокабинета на първата политическа сила, всички командировки на депутатите от ПП/ДБ са отменени, като са помолени да присъстват в зала.

Асен Василев коментира и предстоящите местни избори в София, с очакването, че ПП-ДБ вероятно ще се яви заедно със "Спаси София".

Ивайло Мирчев отсече: Мандатът на ГЕРБ няма да мине

Ивайло Мирчев отсече: Мандатът на ГЕРБ няма да мине

Нямало да има игри с кворума при гласуването