Манипулация и лъжа. Така евродепутатът Ангел Джамбазки определи скандала с апартамента на лидера му Красимир Каракачанов. Това щяло да бъде доказано с документи.

"Красимир Каракачанов и всички от ВМРО ще искат извинение заради скандала. Това беше опит за оклеветяване и лъжа", подчерта Джамбазки.

По думите му тези, които са скалъпили скандала, вече давали заден и се отказвали от твърденията си. Атаката била заради социологическите проучвания, според евродепутата. "Целта е ВМРО, целта е кампанията", заяви и Искрен Веселинов.

"ВМРО не е в тресавището", отсече той. Според него именно такова внушение се правело, че и воеводите са в тресавището и са като тези, които се замервали с кал.

"Апартамент гейт" погълна и Каракачанов

"Апартамент гейт" погълна и Каракачанов

Вицепремиерът е купил жилище в квартал "Възраждане" на занижени цени

Припомняме, че по-рано  днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че терасата на Каракачанов е дребна сметка. Той не искал да хиперболизира и фаворизира скандала. 

Каракачанов пък определи скандала като "атака от определен кръг медии".

Скандалът с имотните сделки, станал по-известен като "Апартамент гейт", се разрази в края на март тази година. Тогава стана ясно, че председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е направил заменка на два апартамента за ново жилище, доплащайки 100 000 лева от кредит и спестявания. По-късно обаче се разбра, че двата апартамента са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Досега скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов;

- оставка подаде и зам.-министър Александър Манолев;

Терасата на Каракачанов е дребна сметка, според Валери Симеонов

Терасата на Каракачанов е дребна сметка, според Валери Симеонов

По думите му не трябвало да се хиперболизира и фаворизира скандала