Трудно ще се конструира служебен кабинет. Това коментира пред БНТ Атанас Пеканов. Партиите в момента се намират в трудна ситуация, според него, заради промените в Конституцията. Служебните кабинети на президента Радев направиха много неща, изтъкна той.

Прогнозата му е, че на Димитър Главчев ще му е трудно. Изборът за премиер на президента е бил доста стеснен. Главчев е бил единственият възможен избор. Изхабихме ентусиазма за промяна заради политически боричкания, по мнението му, отправяйки критики към ПП. Изтикването на ГЕРБ от властта в последните години е било малка революция.

Единственото плащане по ПВУ е при служебен кабинет на Румен Радев. Той похвали политиката по доходи на Асен Василев. Едно евро не е влязло в страната по ПВУ. Членството в Еврозоната от 1 януари 2025 няма да се случи, прогнозира Пеканов. Причината е, че не отговаряме на критерия за инфлацията.

Атанас Пеканов има номинации за евродепутат от структурите на БСП, но не вярва, че Корнелия Нинова ще позволи да е в листата. Той препоръчва лидерът на БСП да се кандидатира за евродепутат.

Единствено Димитър Главчев пожелал да е премиер в служебен кабинет

Единствено Димитър Главчев пожелал да е премиер в служебен кабинет

Той има седем дни да върне мандата изпълнен