По време на мандата си президентът не може да се обявява за какъвто и да е модел на управление. Това заяви лидерът на АБВ Румен Радев по повод речта на Румен Радев за втората година от встъпването му в длъжност, който обяви, че би подкрепил нов модел на управление.

Обезпокояващо за АБВ е, че никой от Партията на европейските социалисти не е излязъл с позиция по случая с обвинението към Елена Йончева в пране на пари в обща схема с фалиралата КТБ, коментира Петков по вътрешно политически теми.

Ако международната общественост допусне с принуда да бъдат извършени нови парламентарни избори, Европа ще стане съучастник в свалянето на легитимно избрани държавни глави, коментира Петков по повод ситуацията с двамата президенти във Венецуела.

Марешки защити Мадуро

Марешки защити Мадуро

Иска България да излезе с ясна позиция в подкрепа на венецуелския лидер

Грубо се нарушава суверенитетът на държави, като този на най-богатата страна на нефт -Венецуела, коментира Пламена Заячка. Според Румен Петков решения против волята на венецуелските граждани са неприемливи.

Ултиматумите от страна на Франция, Германия и Великобритания са груба намеса във вътрешните работи. От АБВ категорично изразиха позиция, че международните проблеми се решават с диалог.

Заячка оспори евентуална военна интервенция във Венецуела и определи подобни действия като недопустими. От АБВ настояват с такава позиция да излезе нашето правителство. Петков настоява въпросът да спре да се държи като гумен печат на правителството.

"Долу ръцете от Венецуела", скандираха българи в София в подкрепа на Мадуро

"Долу ръцете от Венецуела", скандираха българи в София в подкрепа на Мадуро

Поредният долен сценарий на Щатите за намеса

На предстоящата среща на министрите на вътрешните работи в Брюксел България трябва да излезе с позиция на разума, убедена е Заявка. ЕС не е функция на задокеанските ни партньори, а трябва да води самостоятелна външна политика.

АБВ не са доволни и от сроковете във фаза 3 на проекта "Турски поток". Сроковете са абсолютно нереалистични. Стратегията за развитие на енергетиката предполага стратегия за развитие на обемите за пренос на газ. Предвиждат се по-високи цени на газопреносната мрежа, отколкото са в момента. Икономическата логика за участие в проекта при такива параметри няма как да не обрече фазата на провал, отбелязаха от партията. 400 км изграждане на газопровод е порочна процедура, предполага много съмнения и дискредитира на България пред европейските ни партньори и пред Русия като доставчик, заяви Румен Петков.

На предстоящите избори за нов Европейски парламент АБВ ще се бори за мир, демилитаризира, ненападение, Европа на диалог и Европа на принципите.

"Турски поток" няма икономическа логика, убедени са от БЗНС

"Турски поток" няма икономическа логика, убедени са от БЗНС

Вървим към руски монопол над българската енергетика, опасяват се те