Министър-председателят Бойко Борисов е отговорен за оставката на зам. социалния министър Султанка Петрова. Това заяви в ефира на БТВ народният представител от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов.

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Няма конфликт на интереси, увери Каракачанов

"Искаме оставката на зам. -социалния министър Султанка Петрова заради случилата се човешка трагедия с охранителя на новата сграда на Народното събрание. Някой трябва да понесе отговорност", категоричен бе Иванов.

"Няма как да пренебрегнем конфликта на интереси - връзката между охранителната фирма и г-жа Петрова. Отговорност за назначенията в управляващата коалиция носи министър-председателят", посочи социалистът.

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

Когато властта и парите са обвързани, хората остават с чувство за несправедливост

Той припомни изказвания на членове на "Обединените патриоти", че ще се борят срещу "калинките" във властта. "Тук имаме емблематичен случай. Това е представителна извадка за начина, по който се управлява държавата", отсече Иванов.

"Отговорността за това е на премиера, който определя заместниците на своите министри", добави той.

Иванов не изключва Султака Петрова да влияе на разследването.

Патриотите не видяха конфликт около Султанка Петрова

Патриотите не видяха конфликт около Султанка Петрова

Волен Сидеров изпрати съмняващите се към комисията за конфликт на интереси

"В една от най-охраняваните сгради в България - Народното събрание, охраната се извършва от представители на МВР и Национална служба охрана, кому е нужно да бъде наемана частна охранителна фирма, какво точно пази и поставят ли се под съмнение действията на МВР и НСО?", пита червеният депутат.

Той е категоричен, че от "Обединени патриоти" трябва да изтеглят своя зам.-министър, за да не пада върху тях петно.

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом
Обновена

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом

Назначена е съдебно-медицинска експертиза

Припомняме, от БСП поискаха от патриотите да изтеглят от управлението зам.-министър Султанка Петрова, след като стана ясно, че фирмата, която е собственост на съпруга й, а зет й е управител, охранява т.нар. Партиен дом - в момента сграда на Народното събрание, в което се прави ремонт, за да може депутатите да се преместят там.

В сградата се случи инцидент с мъж, служител на охранителната фирма, при все още неизяснени обстоятелства. След като е бил издирван два дни от семейството си, Даниел Тасев бе открит мъртъв в шахта на сградата, която охранява. Прокуратурата започна разследване на случая, в сградата влязоха и инспектори от Главна инспекция по труда.

Несъгласие Султанка Петрова да се оттегли от поста вече изказаха военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

От името на национално представените неправителствени организации от ВМРО разпратиха и писмо в подкрепа на Султанка Петрова.

ВМРО разпраща писмо на организации в защита на Султанка Петрова

ВМРО разпраща писмо на организации в защита на Султанка Петрова

Организациите на хората с увреждания