Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен министър, но отговорност да носи президентът Румен Радев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в Силистра.

"Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър", отсече Борисов. Той бе категоричен, че "повече ГЕРБ не носи и няма да носи отговорност за това правителство".

Борисов неколкократно настоя Румен Радев да понесе отговорността, както и за всички други провали през последните три години.

Президентът явно си мисли, че имаме къса памет, зачуди се лидерът на ГЕРБ. "Аз помня ярките политически лица в кабинетите на Радев. Цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство и той казваше, че е политическо неутрално. Ние безпаметна нация ли сме", запита Борисов?

Радев против Даниел Митов за Външно и не разбира уволнението на Вътев

Радев против Даниел Митов за Външно и не разбира уволнението на Вътев

Кани в петък Димитър Главчев да си поговорят

Той заяви и че не вижда как ще подкрепи повече нещо, предложено от ПП-ДБ. Провал има в съдебната реформа, в Конституцията, провал във всички преговори за служебно правителство, отсече Борисов.

"Провал във всичко. Не знам с кое да се похваля", допълни той.

Запитан кой би поел отговорността за промените Конституцията и евентуално изпадане в конституционна криза Борисов отсече - "тези, които направиха промените". По думите му това са Христо Иванов и Делян Пеевски.

"И тогава много се обичаха и работиха заедно, а сега искат ГЕРБ да са виновни, че Дани Митов е предложен за външен министър."

Борисов изобщо не предполагал, че от това ще произлезе политически проблем. На Даниел Митов е предложен поста, а той само го съглъсува с мен, уточни лидерът на ГЕРБ.

Даниел Митов: Назначаването ми в МВнР е тест за Румен Радев

Даниел Митов: Назначаването ми в МВнР е тест за Румен Радев

Той е получил подкрепата на Бойко Борисов на консултация