Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призова всички политически сили за компромис в името на това да има стабилност у нас през предстоящите кризисни месеци, съобщава БНТ.

На брифинг в централата на партията той заяви, че ако партиите не се договорят по приоритети за извеждането на страната от кризата, няма смисъл от преговорите за мандат за съставяне на правителство.

"Като партиите отказват да ходят на срещите на контактната група, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Няма смисъл да се опитваме да правим правителство, което няма да е подкрепено, след това втората партия да се опитва, а след това да се залъгваме евентуално и с трети мандат", обобщи Борисов.

Борисов уточнява на неразбралите ПП, че не им предлага коалиция

Борисов уточнява на неразбралите ПП, че не им предлага коалиция

Той призовава политическите лидери да се отдръпнат, за да работи контактната група по-добре

Той бе категоричен, че след като първите две партии не могат да поемат отговорност, няма как да има стабилност.

Относно изказването на бившия финансов министър Кирил Ананиев, че партията би подкрепила правителство с мандат на "Продължаваме промяната" при определени условия, Борисов отвърна: "Кирил Ананиев вика: "Ей така днес ми дойде да подкрепим втория мандат...на определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат. Представи си Бойко Рашков и Асен Василев в кабинет и ти ги подкрепяш?! Затова, при този антагонизъм, да се излъчат представители и да минем през зимата. Ако това ти е било на акъла - добре. Ако не - мерете си повече приказките, защото след това става какофония".

ПП няма да влезе в коалиция за кражбата и да разговаря с Борисов
Обновена

ПП няма да влезе в коалиция за кражбата и да разговаря с Борисов

Но ще работят с всички партии по приемането на политики

В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да е осъзнато и от другите, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той призова 48-ото Народно събрание да приеме закон, с който да се удължи действието на Бюджет 2022 и догодина.

Борисов е на мнение, че всеки опит за нов бюджет в тази политическа ситуация би бил рисков, защото може да минат много популистки предложения с негативни последици.

"Вкарвайки нов бюджет, мога да ви кажа, че ние ще искаме 30% увеличение на пенсиите и доходите. Като удрят всички, да ударим и ние. Откъде ще ги вземем? Откъдето и Асен Василев", коментира иронично той.

Десислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ, ще има правителство сега

Десислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ, ще има правителство сега

Според нея е спекулация, че министрите на ГЕРБ са корумпирани