Ние го строим, но не става с боички да го нарисуваме. Първо ходим по кал, после по чакъл и след това по асфалт. Това са процедурите. Без да се накаляш не става. Иначе да са го направили комунистите отдавна.

България е приказна, но да не строиш пътища. Много са говорили, малко са правили.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който направи оглед на втория участък от пътя Видин-Монтана в участъка на пътен възел "Бела" и на трасето между Видин и пътен възел "Макреш".

Той беше придружен от регионалният министър Петя Аврамова и зам. регионалният министър Николай Нанков.

Близо 30 километра е трасето между Видин и пътен възел "Макреш". Изграждането му навлиза в следващ етап и вече се работи по цялата дължина на отсечката като участъкът трябва да е готов в края на 2023 г.

Борисов подчерта, че щом влязат багерите и започнат да ровят, му е ясно, че до година и половина пътят ще е готов.

Убеден съм, че тръгне ли пътят ще стане съвсем различен регионът. Виждате на юг, където минаха магистралите, все едно караш по Цариградско, допълни той. 

На място при огледа на строителнителните дейности с премиера беше отстранената от партията "Има такъв народ" Росица Кирова. Припомняме, че Кирова беше областен кординатор на партията на Слави Трифонов за област Видин.

Росица Кирова бе показана като спътничка на премиера Бойко Борисов в джипа му при обиколка на строящата се отсечка от Макреш до Видин.

В профила си във "фейсбук" премиерът пусна и снимка как с Кирова са се настанили в заведение в крайдунавския град, което предизвика и ответната реакция на Слави Трифонов.

Днес обаче премиерът заяви, че й предлага да я включи в листите на ГЕРБ и така да контролира от парламента как тече ремонтът нататък. Не стана ясно дали Кирова е приела предложението. 

Кой ще замества Борисов по време на предизборната кампания?

Кой ще замества Борисов по време на предизборната кампания?

ГЕРБ още редят листите, но Томислав Дончев е водач в Габрово

Кирова подчерта пред премиера, че във Видин са рекордьори по бързи процедури. В отговор Борисов отбеляза, че това, което преди да правели за година-две, сега правят за два месеца.

Дори в инициативата "Три морета" включихме и Петрохан. Това се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа, допълни премиерът.

В един момент може да се озовете с магастрала до Видин и с тунел под Петрохан, изтъкна още Борисов.

Той отбеляза, че пътят Ботевград-Мездра вече е станал много приятен за гледане.

След това премиерът се срещна и с кмета на Община Димово. Градоначалникът подчерта, че пътят е жизненоважен за хората. 

До две години ще го изкараме, обеща Борисов. Хем няма да им се бутат къщите, хем няма тракифът тир след тир да е тук. Теренът бил много тежък. 

Борисов изтъкна още, че независимо, че кметът на Димово е от ДПС, пътят става и хората се радват. 

Припомняме, че вчера премиерът Борисов посети завод "Неохим" в Димитровград.