Правителството се справи добре със ситуациите със земеделците и миньорите. Това заяви от Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

По думите му кабинетът не е искал да се среща с миньорите и енергетиците. Делян Пеевски беше мотора да се подпише споразумението. Той свърши цялата работа. Именно за това поискахме отчет от правителството дали се изпълнява споразумението, поясни лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че решението да бъде вдигната забраната за вноса на зърно от Украйна е било изключително тежко. Решението бе взето от НС, за да не падне отговорността върху земеделския министър и да падне правителството, поясни Борисов.

Бившият премиер защити изграждането на т.нар. "Балкански поток". Вложихме много енергия да не ни изхвърлят от газовата карта. Когато строяхме газовите връзки с Гърция, с Турция, със Сърбия имаше голяма съпротива от газовите лобита. Направихме най-мощната компресорна система на Балканите. Сега най-големите ни критици слагат върху построеното от нас такса от 20 лева за мегаватчас, което е над 2 млрд. на година, поясни Борисов.

По отношение на Лукойл той посочи, че парламентарните групи ще се съберат на среща. Според него се прокрадва се тенденция, че дерогацията може да повлияе на цената на горивата. Изведнъж настъпи страх от нашето предложение да няма дерогация, подчерта Борисов.

Месеци наред правителството не прави нищо срещу Лукойл, категоричен бе той.

Припомняме, че миньорите и енергетиците излязоха на протест заради намерението на властта да изпрати Териториалните планове за справедлив преход на Европейската комисия. Те блокираха ключови пътни артерии в страната. В крайна сметка правителството и миньорите постигнага споразумение. Премиерът Николай Денков обаче бе категоричен. че Териториалните планове няма да бъдат изтеглени.

Вдигат блокадите, но енергетиците се заканиха: Идва зима

Вдигат блокадите, но енергетиците се заканиха: Идва зима

Започват да събират подписка и се подготвят за ефективна стачка