Премиерът поздрави ведомствата, работили да отпадне мониторинга за България. Бойко Борисов благодари и на президента на ПЕС Сергей Станишев.

Той изрази съжалението си, че опонентите му тълкували добрата новина сякаш е подарък за кабинета. Случи се нещо хубаво за България, подчерта той.

Борисов не е доволен за лошия доклад за Румъния. Трябва да вървим заедно, за да има стабилност в региона, изтъкна министър-председателят.

Спират евродокладите върху правосъдната ни система
Обновена

Спират евродокладите върху правосъдната ни система

Преди окончателно решение ЕК пита ЕП и Съвета на ЕС

За свободата на словото това, което може да се направи е да не се позволи частници да извършват разпространението. Пощите са държавни и затова той иска пощите да разпространяват печата.

Докладът за страната ни трябвало още повече да ни мотивира за борба с корупцията и контрабандата.

Знаем, че още не сме идеални и трябва да положим още усилия, изтъкна Бойко Борисов.

Мониторингът на ЕК за Румъния остава

Мониторингът на ЕК за Румъния остава

В доклада се подчертава, че Букурещ трябва да изпълни препоръките на Европейската комисия

Припомняме, че Механизмът за сътрудничество и проверка бе въведен при присъединяването на България към Европейския съюз през 2007 г. като преходна мярка за продължаващи реформи в съдебната система, борбата с корупцията и организираната престъпност.

До 2017 година докладите излизаха на всеки шест месеца, а след това веднъж годишно. Отпадането на механизма беше едно от нещата, които председателят Юнкер обеща да се случи в рамките на неговия мандат.

Продължаваме реформата в съдебната система, категорична Захариева

Продължаваме реформата в съдебната система, категорична Захариева

Спирането на Евродоклада е прогрес