Премиерът Бойко Борисов пристигна в Благоевград, за да провери състоянието на тримата работници, които бяха затрупани при срутване в тунел "Железница".

Той беше придружен от председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Срутване в тунел "Железница", трима ранени работници
Обновена

Срутване в тунел "Железница", трима ранени работници

Пострадали са трима работници, откарани са в болница

Борисов отиде в болницата, където са настанени тримата работници и разговаря със завеждащия лекар, който го увери, че мъжете са без опасност за живота.

Припомняме, че по-рано днес имаше срутване в тунел "Железница" край Благоевград. При инцидента трима работници бяха затрупани, но впоследствия бяха успешно извадени и откарани в болница. 

След това премиерът посети и мястото на инцидента, където се срещна с част от работниците. Те го увериха, че всички са реагирали много бързо при създавала се ситуация. 

Борисов обясни, че инцидентът е станал случайно вследствие от дъждовете. Скалата е станала ронлива и са паднали 5-6 кубика. Това му казали и работниците. 

Българите не знаят колко сложен и грандиозен строеж е това, подчерта премиерът. 

Той поясни още, че тримата пострадали ще бъдат преместени във ВМА, тъй като там имали най-добрата апаратура. 

При тунел "Железница" беше и регионалният министър Петя Аврамова, която заяви, че всички компетентни институции са били допуснати до тунела и са направени съответните замервания и изводи. 

По думите ѝ не са констатирани нарушения при изпълнение на дейностите.