Заплатите и пенсиите ще бъдат увеличени, когато хората започнат да работят още по-добре. Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос по темата в Етрополе, където е на посещение, съобщава БиТиВи.

Ще се вдигнат, когато направим инфраструктурата, когато си оправим държавата и започнем да правим пари, допълни той.

Попитан той как работи, Борисов отговори: Може би най-добре от всички.

Припомняме, вчера финансовият министър Симеон Дянков заяви, че увеличение на заплати и пенсии няма да има от първи юли. Той отказа да се ангажира с конкретна дата кога ще се случи това.

Ако оставите Първанов, държавата ще фалира като Гърция. С тези думи премиерът Бойко коментира изказването на президента Георги Първанов, че хората могат да гласуват за него след 2012 година.

Министър-председателят призова като върховен главнокомандващ държавният глава да си гледа армия, да даде оценка за съдебната система, която изцяло е конструирал, както и за 4-те години управление на тройната коалиция, която сам е формирал.

Борисов готов с кандидата за президент
                                    Още...

Добре дошъл е на избори, когато пожелае, заяви Борисов и допълни, че за 9-те си години управление Първанов е назначил над 50% от агентите на ДС да ни представляват пред външни дипломати, така че е наглост да обвинява външния министър Николай Младенов за Шенген.

Припомняме, вчера Георги Първанов заяви, че дипломатически не е свършена работата, а за това трябва да се поеме съответната политическа отговорност, както от вътрешния министър Цветан Цветанов, така и от външния министър Николай Младенов, който "също е разпилян в много други задачи и пропусна важни моменти, за да осигури бързото постигане на тази важна цел".

Министър-председателят е на посещение в Етрополе, където ще направи първа копка на стартиращата реконструкция на уличната мрежа в града.