Консултациите при президента се безсмислени. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи. Коментарът си той направи по време на живо излъчване в социалната мрежа "Фейсбук".

Бившият премиер определи консултациите като "прах в очите на хората", а за президента Румен Радев заяви, че се е объркал "като пате в кълчища".

Той бе категоричен, че Радев не знае какво прави в момента и евентуални нови парламентарни избори, проведени в различни дни от президентските, биха били пагубни за страната.

Борисов изрази недоумение как ще се провеждат три поредни седмици избори в пандемия и как ще карат и връщат машините от чужбина толкова пъти.

Президентът и ДБ с консенсус: Нужен е редовен кабинет

Президентът и ДБ с консенсус: Нужен е редовен кабинет

Христо Иванов се надява поне за кратко да бъде излъчено управление

Той отново подчерта, че ГЕРБ ще върнат втория мандат незабавно, но все пак ще представят проектокабинет, за да могат хората да сравняват.

Борисов поясни, че партията му би подкрепила правителство, което излезе с програма от поне 15-20 точки, които съвпадат с приоритетите на ГЕРБ-СДС. Освен това той прогнозира категорична победа за коалицията при евентуални следващи избори през есента.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че партия "Има такъв народ" буквално е "разнебитила" Кирил Петков и Асен Василев - двамата министри, които по негови думи от ИТН са веели като знаме. Той поясни, че ГЕРБ не атакува служебния министър на икономиката, а просто подава сигнал за евентуалното му двойно гражданство и допълни, че темата първоначално е била повдигната от заместник-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Той коментира и актуалната ситуация в страната: Имаме провал във външната политика, във финансите, в икономиката, в здравеопазването, разкритикува бившият премиер.

Радев съзря атака на задкулисието в казуса с гражданството на Кирил Петков

Радев съзря атака на задкулисието в казуса с гражданството на Кирил Петков

Корупционерите търсят формален повод да върнат модела „Борисов“.

По негови думи българите са започнали да измират, защото не са ваксинирани, тъй като президентът и здравният министър Стойчо Кацаров са "убили" ваксинационния процес и "зелените коридори".

"Кой на мен ми е актуализирал бюджета с мерките 70/30 и 60/40? Пари имат, просто те не разбират и не могат. Ето, да сложат Кирил Ананиев за министър на финансите и той ще им оправи сметките. Може да си завършил "Харвард" или на Луната, но като не разбираш, казваш "дайте ми празен чек да го похарча". Това ли ти е разбирането?", захапа Борисов действията на служебния кабинет.

Относно полицейското насилие при протестите миналото лято той бе категоричен, че подобни действия са недопустими и очаква адекватни наказания за полицаите, които са превишили правомощията си, но и за тези, които са нападали служители на реда.

Борисов обаче отрече, че никога преди не е виждал записите от под колоните на Министерския съвет от 10 юли миналата година. В противен случай лично щял да подаде сигнал.