Новият транспортен министър Росен Желязков коментира пред БНТ след вчерашното си назначение, отношенията си с началника на кабинета - Румяна Бъчварова. Всеки, който е в публичната сфера не е застрахован да го залеят фалшиви новини. С Бъчварова съм работил четири години - беше добро служебно сътрудничество, показали и негова снимка с Елена Поптодорова, "и с нея нямам връзка", добави той.

Който познава премиера, знае, че е много убедителен човек. След телефонно обаждане имахме и лична среща, обясни Желязков, как е поканен за поста министър.

Разбирам от мениджмънт и от човешки ресурси. Ролята на министъра не е да е най-добрият специалист, а да мотивира и убеждава, смята новият министър и допълни, че медийно познава работата на мениджърите в сектора и тепърва ще коментират кадрови решения

Припомняме, Росен Желязков бе главен секретар на Министерски съвет в първия кабинет на Бойко Борисов. След това отговаряше за електронното управление, а към момента ръководи Комисията за регулиране на съобщенията.

Името му стана известно като единственият обвинен за аферата "Костинброд" от изборите след първата оставка на Борисов. Росен Желязков чу оправдателна присъда по случая обаче.

Новият транспортен министър влиза запознат с конкретиката на ведомството

Новият транспортен министър влиза запознат с конкретиката на ведомството

Секторът сега е устойчиво, но тежък, предстои и модернизация на железниците, коментира Московски

Не мисля, че в министерството има пожари за гасене, има нужда от по-добра организация, но това е екипна работа, добави Желязков. Проблеми в БДЖ има и решението им е един от основните приоритети, другият е концесията на Летище "София".

Към 2009 година БДЖ има 900 млн. лв. задължения, които сега са изплатени. Ще се работи за модернизация, но министърът е притеснен, че има обжалване на обществената поръчка за нови влакове от страна на "Сименс" и "Шкода".

Желязков коментира и че свири на китара всеки ден и се надява да е най-добрият музикант сред министрите. Добър е и с пръстите, някои хора въртят броеница, той струните, понякога и срещу стреса, допълни новият транспортен министър.

Без изненади мина ремонтът на кабинета

Без изненади мина ремонтът на кабинета

След часове на дебати в пленарна зала