Да не си играем на криеница и надхитряне. Това не е игра с управляващите, с властта и с полицията. Призивът е на премиера Бойко Борисов, който направи инспекция на границата за преминаването на тежкотоварния трафик към Турция.

Впечатленията му са, че настане ли хубаво време събота и неделя, и гражданите започват да хитруват. Иначе мерките, предприети от властта срещу разпространението на коронавирус, като цяло се спазват. Такова е впечатлението на премиера поне.

"Дано не се налага да затягаме мерките", надява се премиерът, който добави, че правителството усилено работи, за да може хората да изкарват пари и заплати, да получават възнаграждение за това, което произведат. "Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока", категоричен бе премиерът Борисов.

Борисов търси как да разположи наличните пари във времето

Борисов търси как да разположи наличните пари във времето

Има пари за 3 месеца, ако стане 6 или 9 месеца - нямаме отговор какво правим

Необяснимо е защо от турска страна отново е бил спрян трафика на камиони. В момента, когато се разбрало, че премиерът идва на ГКПП "Капитан Андреево" трафикът е пуснат и няма опашки. Борисов заяви, че е дошъл и проблемът се е разрешил.

Тази артерия на Европейския съюз трябва да работи. Това е най-големият гранично контролно-пропускателен пункт в Европа, настоя Борисов валията на Одрин Екрем Джаналп по време на инспекция. Да благодарим на президента Ердоган, на посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок и на валията за това, че успяхме да пуснем тировете да вървят.

Нормализиране на придвижването на тировете на "Капитан Андреево"

Нормализиране на придвижването на тировете на "Капитан Андреево"

Това увериха от "Гранична полиция"

На въпрос къде са нашите камиони, тъй като на буферния паркинг има основно турски камиони, премиерът се ядоса и заяви, че той отговаря за българските камиони и целта му е те да не чакат и да минават. "Принципът е нашите камиони и стоки и товари да минават бързо, но да не го изговаряме толкова гласно."

"Отношения между България и Турция са скъпи и приятелски. Приятелството между Вас и г-н Ердоган, нашият президент, рефлектира върху всички наши връзки", заяви валията на Одрин Екрем Джаналп пред премиера Борисов. Джаналп заяви и че турските граничари се справят много добре на този пункт и работят на 24-часова смяна.

Припомняме, че в пика на опашката с тирове на ГКПП "Капитан Андреево" се наложи да се организира е хуманитарна операция в помощ на шофьоритеСлед насочване на чакащите ТИР-ове към буферен паркинг на бившето летище край с. Узунджово, започна е претоварване на ро-ро платформи на част от тогарите.

ЕК гарантира непрекъснат поток от стоки в ЕС чрез зелени ленти за преминаване

ЕК гарантира непрекъснат поток от стоки в ЕС чрез зелени ленти за преминаване

Гранични пунктове следва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, независимо от стоките