За проблемите в прокуратурата се говори не само институционално, но и в обществото поне от 10 години, но този взрив срещу главния прокурор отприщи проблемите. Важно е кой постави началото на това търкаляне и спускане по нанадолнището. Има някои неща от задкулисието, които ние не знаем.

Това заяви бившият директор на Националното следствие Бойко Найденов пред bTV за напрежението в държавното обвинение.

Според него няма как да издържи едно производство във ВСС за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Бойко Найденов смята, че нито Иван Гешев, нито Борислав Сарафов, нито Ясен Тодоров нямат бъдеще на постовете, които заемат към настоящия момент.

Панев: Войната между Гешев и Борисов води до кабинет с втория мандат

Панев: Войната между Гешев и Борисов води до кабинет с втория мандат

Над 50% била възможността да е успешен вторият мандат

Той се надява да няма разтърсващи разкрития, защото това ще е краят и последният пирон, забит в прокуратурата като част от съдебната система. Ако има такива неща, това само по себе си е ужасно и е въпросът защо сега, каза Найденов.

Той обясни, че в прокуратурата се е достигнало до такъв момент, че заместник-главният прокурор се страхува от главния прокурор да не го убие. Нивото, на което се слезе, говори, че част от тези хора не трябва да продължават да работят това, което са работили до момента, по думите на Бойко Найденов.

Той посочи, че главният прокурор не е само администратор, а е главен прокурор. Тук не може да се говори за чисто административна функция, а оттук-нататък проблемът е чисто политически, изтъкна Найденов.

Крум Зарков: Диагнозата е ясна, време е за лечение

Крум Зарков: Диагнозата е ясна, време е за лечение

Зарков ще се бори цялата истина по случая Гешев - Сарафов да бъде разкрита