Премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ няма да позволят на президента Румен Радев да натрупа позитиви. Едно от възможните полета е Консултативния съвет за национална сигурност. Това заяви пред bTV експертът по национална сигурност Бойко Ноев.

Припомняме, по-късно през деня ще започне заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата е "Актуалните рискове и заплахи за сигурността у нас и състоянието на въоръжените сили". Поводът е усложнената обстановка в Сирия и на Балканите.

Рисковете пред националната ни сигурност е темата на днешния КСНС

Рисковете пред националната ни сигурност е темата на днешния КСНС

Очаква се да бъде обсъдено и състоянието на армията ни

Очакванията на бившия военен министър за днешното заседание са да има видимо съгласие. "Всичко ще се подкрепя, но след това пари няма да има или ще има пари по начин, по който армията в края на краищата няма да ги получи. Друг е въпросът, че армията и да получи парите, ще ги профука и ще ги похарчи по начина, по който нещата се случват сега", коментира Бойко Ноев.

"Факт е, че Българската армия е една "куха армия", в дълбока морална криза и в дълбока криза на личния състав, заяви Ноев.

"Куха армия" е термин, измислен в Америка след Виетнамската война, когато американците установяват, че една армия, която я има на хартия, не съществува на практика. Това имаме и в България - армия на хартия, която не може да изпълнява практически своите конституционни задължения", допълни бившият военен министър.

Каракачанов за модернизацията в армията: Бързата кучка слепи ги ражда

Каракачанов за модернизацията в армията: Бързата кучка слепи ги ражда

Вицепремиерът не приема критиката на президента за забавянето на проектите

По думите му българите нямат доверие на това, което някои от нашите съюзници правят в момента и искат от нас да бъде подкрепено.

"Сирия повече няма да съществува като унитарна държава. Там тепърва нещата ще се влошават и ще се разгаря битката между Иран и Израел. Това е голямата нова опасност", заяви Бойко Ноев, който бе посланик на България в НАТО.

Турция беснее срещу критиките на Европейската комисия

Турция беснее срещу критиките на Европейската комисия

"Не се страхуваме от критики, но този подход не е справедлив"

Той беше категоричен, че Турция е поела курс на отделяне от западния свят.
"Смятам, че Турция ще се отдели в един момент и от НАТО в някаква форма. Купуването на ракети C-400 от Русия не е за защита от някакъв друг противник. Това са ракети против НАТО. Ракетите, които Турция купува от Русия, са да се опази от своите съюзници, те не са интегрирани в противовъздушната отбрана на НАТО. Това са ракети, които трябва да пазят Турция от американски, френски и английски самолети", подчерта Бойко Ноев.

Турция за седми път удължи извънредното положение с три месеца

Турция за седми път удължи извънредното положение с три месеца

На 20 юли 2016 г. за първи път Турция наложи извънредно положение