Рисковете и заплахите за националната ни сигурност ще обсъдят участниците в днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Темата, обявена от държавния глава е: "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки".

Очаква се основна тема на разговорите да бъде ракетния обстрел на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия. Ще бъде направен и анализ на ситуацията на Балканите.

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия
Обновена

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия

Заради химическата атака по-рано този месец

Припомняме, участници в заседанието са лидерите на парламентарно представените политически формации, ръководителите на службите, силовите министри.

Припомняме, предишният Консултативен съвет по национална сигурност при президента се проведе в първите дни на годината и беше с тема "Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС (ОПСО) в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018".

Преди това през октомври - ноември 2017 година се наложи Консултативният съвет да се събира на два пъти, след като първото заседание бе провалено заради намалено присъствие. Опозицията в лицето на БСП обвини тогава управляващите в саботаж. Зададената тогава тема беше борбата с корупцията.

През май 2017 г. темата на КСНС бе: "Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване".