Против правителството са тези, които са на страната на руския президент Владимир Путин, и тези, които са на страната на мафията, които подкрепят главния прокурор Иван Гешев. Toва заяви експертът по национална сигурност Бойко Ноев пред bTV.

Според него имунитетът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да бъде свалян към настоящия момент. Играта с имунитетите е политически инструмент за един или друг народен представител, посочи Ноев.

По думите му край на кризите ще има, но България ще мине през няколко етапа. На България ѝ трябва редовно правителство, посочи Бойко Ноев.

Пламен Киров очаква Гешев да конституира кабинета

Пламен Киров очаква Гешев да конституира кабинета

Търси се защита с формиране на правителство, което да е контрапункт на атаките на прокуратурата спрямо Борисов

Ноев изтъкна, че разпространеният запис от Радостин Василев има две страни - осъдително съдържание и вредно влияние върху политическия живот в страната. Не може да си против публикуването на запис, а в същото време да се радваш, когато излизат компромати срещу Бойко Борисов. Обществото трябва да знае какво се случва, но този, който пусна записа, не иска да има редовно правителство, коментира военният експерт.

Той коментира и ролята на президента Румен Радев с връчването на втория мандат за съставяне на правителство на ПП/ДБ.

"От една година в президентството се е вселил черен дух и това не е Румен Радев, който познаваме", добави Бойко Ноев.

Той подчерта още веднъж, че България трябва да има правителство на всяка цена и редовен парламент.

Бойко Ноев очаква да има и промени в прокуратурата. Никога досега шефовете на службите не са съгласувани с посолствата, изтъкна бившият военен министър и запита кой е накарал службите да отидат в парламента и да говорят.

Радостин Василев е инструмент на службите, смята Петков

Радостин Василев е инструмент на службите, смята Петков

Кирил Петков бил извикан на разпит заради записите на Радостин Василев